Inapoi sus
Principalele evenimente si festivaluri din Tenerife. Legendele din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Cum te distrezi

Principalele evenimente si festivaluri din Tenerife. Legendele din Tenerife

 

Festivalurile de arta ,muzica si film din Tenerife sunt foarte populare, dar cireasa de pe tort sunt festivalurile populare traditionale. De exemplu, una dintre cele mai populare moduri de a onora diversi sfinti este asa numitul "romería" un pelerinaj colorat  cu muzica populara si de imbracaminte traditionale. Pe parcursul acestor festivale oamenii isi impodobesc balcoanele si ferestrele. Festivalele Romerias sunt un amestec de traditii pagane vechi cu diverse rituale celtice.

Majoritatea festivalurilor si evenimentelor din Tenerife sunt legate de calendarul catolic- Craciun, Paste, Corpus Christi, zile de "sfinti patroni" ai oraselor, etc. Sunt si multe festivaluri care au luat nastere prin adaugarea unor conotatii religioase si crestine unor sarbatori pagane mai vechi - Carnavalul de la Tenerife, de exemplu - un festival religios dublat de prezentarea culturii si specificelor locale tipice - imbracaminte, muzica, dans, traditii sau superstitii.

Tenerife este recunoscuta pentru numeroasele festivaluri si evenimente care au loc pe tot parcursul anului. Printre acestea se numara si Carnavalul Tenerife din luna februarie, cel mai renumit festival din Tenerife.

Alte evenimente din Tenerife ar fi: Festivalul de Muzica din Insulele Canare, la sfarsitul lunii ianuarie, Pastele, Dia de la Cruz (Ziua Crucii) in mai - zi in care mai multe orase sunt impodobite cu cruci acoperite de flori. De asemenea, demn de remarcat este Carnavalul Santa Cruz de Tenerife din luna iunie, si Festivalul de Jazz  din iulie.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte optiuni de distractie in Tenerife

 
 

Ne gasesti si pe