Inapoi sus
Atractiile naturale din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Ce sa vizitezi // Atractii naturale

Atractiile naturale din Tenerife

 

Acantilados de los Gigantes

Imensele stanci  de peste 600 de metrii alocuri ofera un spectacol vizual nemaipomenit.  La picioarele lor zace fundul marii cu o adancime de 30 de metrii, care adaposteste o fauna si o flora diversa.

Anaga Rural Park

Parcul Anaga areo valoare ecologica imensa, mai ales pentru extraordinara bio-diversitatea ce o putem gasi aici. Padurile ce le putem gasi aici sunt o relicva a vegetatiei preistorice mediteraniana. In rezervatie mai puteti gasii o multitudine de specii de pasari si cateva sate traditionale care completeaza peisajul rustic.

Alte detalii despre Parcul Anaga:
Se afla in districtele: Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Tegueste
Ari parcului : 14,418.7 hectare
Cateva din satele aflate in parc: Afur, Almáciga, El Bailadero, Las Casas de la Cumbre, Chamorga, El Draguillo, Lomo Las Bodegas, Roque Negro, Taborno, Taganana, Las Montañas, Valle Tahodio

Badlands of Guimar

Aceasta rezervatie naturala se afla aproape la iesirea de pe autostrada TF1 , in sud-estul insulei Tenerife. Aici puteti gasi vulcanul Montaña Grande, un vulcan vechi cu un crater de 300 de metrii diametru, interiorul caruia a fost folosit pentru culturi.

Este cel mai reprezentativ teritoriu de pe insula, care scoate in evidenta originile vulcanice ale ei. Aici gasim o formatiune tipic locala de arbusti formata din Euphorbia canariensis, numite si "cardonales" si Euphorbia regis-jubae, numite si  "tabaibales”.

Alte Detalii despre Badlands of Guimar
Se afla in districtul Güima
Aria: 290 hectare

Chinyero

Pe data de 18 noiembrie 1909, vulcanul Chinyero a erupt. Pe parcursul urmatoarelor noua zile, vulcanul aflat langa Teide Peak, si-a continuat activitatea vulcanica terorizand populatia din zona. Aceasta a fost ultima eruptie vulcanica ce a avut loc in Tenerife. Azi, urmele lasate de eruptie formeaza un peisaj vulcanic minunat si deosebit.

Alte detalii despre Chinyero:
Se afla in districtele: El Tanque, Garachico, Santiago del Teide
Aria: 2,379.4 hectare

Corona Forestal Nature Park

Aceasta padure de pini inconjoara Parcul National Teide, acoperind o suprafata de 50,000 de hectare, si fiind cea mai mare arie protejata prin lege din Insulele Canare. Este „plamanul verde” a insulei si e usor de accesat din orice parte  a ei.

Corona Forestal este habitaclul natural a unor specii endemice precum Canarian Pine, si a unor specii de pasari precum Cinteza Albastra sau Porumbelul Laurel.

Alte detalii despre Corona Forestal :
Se afla in districtele :Adeje, Arafo, Arico, Candelaria, El Tanque, Fasnia, Garachico, Granadilla, Guía de Isora, Güimar, Icod de los Vinos, La Guancha, La Orotava, Los Realejos, San Juan de la Rambla, Santiago del Teide, Vilaflor
Aria: 46,612.9 hectares

Peisajele Lunare

Poteca PR-TF 72  a fost recent inaugurata in partea sudica a insulei Tenerife. Este o poteca marcata si sigura, care delimiteaza Paisaje Lunare in zona satului Vilaflor. PR-TF 72 face parte din ruta Chasna Trail, o ruta montana veche de 500 de ani, si porneste din satul Vilaflor.

Dupa aproximativ 2,5 kilometrii, PR-TF 72 ajunge intr-o zona de unde avem o priveliste excelenta asupra Peisajele Lunare.

Recomandari turistilor ce viziteaza Peisajele Lunare:

  • Ca sa faceti intregul circuit e necesar sa fiti intr-o forma fizica buna
  • Sa aveti asupra dumneavoastra : bocanci, rucsac, mancare, apa
  • Exista posibiliatatea de schimbari bruste climatice sau meteorologice
  • Avand in vedere lungimea si dificultatea traseului, este recomandabil sa porniti la drum de la primele ore

Alte detalii despre Peisajele Lunare
Se afla in districtul Granadilla de Abona

Hell's Ravine

Este situata in districtul Adeje, si este unul din cele ami frumoase parcuri naturale din Tenerife. O poteca veche porneste de langa Casa Fuerte, localizata in cartierul vechi din Adeje, si merge pana in mijlocul prapastiei. Ruta se termina in omentul in care ajnugeti la o cascada impresionanta de 560 metrii inaltime, dupa ce treceti printr-un tunel natural format din salcii si castani.

Din cauza ecosistemului fragil de aici, va recomandam sa va anuntati in prealabil intentia de a vizita zona la Centrul de Informatii Turistice.

Alte detalii despre Hell's Ravine:
Se afla in districtul Adeje
Aria: 1843.1 hectare
Pret: aproximativ 3 euro
Duminica : gratuit

Montana Roja si Montana Pelada

Montaña Roja este un con vulcanic aflat lang mare, si situat in apropierea statiunii El Medaro. Motivul pentru care acest con vulcanic, situat intre El Médano si plaja La Tejita , este special sunt multitudinea de pasari acvatice care obisnuiesc sa cuibareasca aici. O parte din aceste pasari sunt specii pe cale de disparitie.

Montaña Pelada, este un alt con vulcanic aflat in zona, si care este de asemenea rezervatie naturala.

Rambla de Castro

Rambla de Castro este situat pe coasta de nord a insulei, in districtul Los Realejos, si este una din cele ami verzi si fertile zone a insulei. Ferma Castro a fost intemeiata in secolul al 16-lea de catre Hernando de Castro.

Aici putem gasi o plantatie impresionanta de bananieri . Cladirile care merita a fi vazute din aceasta zona sunt : Biserica San Pedro, construita in secolul al 18-lea si Fortul San Fernando, construit in acelasi secol, si care avea menirea de a apara zona de atacurile piratilor.

Alte detalii despre Rambla de Castro:
Se afla in districtul Los Realejos
Aria: 45.9 hectare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe