Inapoi sus
Statiunea Bajamar si Punta de Hidalgo din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Statiuni // Bajamar si Punta de Hidalgo

Statiunea Bajamar si Punta de Hidalgo din Tenerife

 

Statiunile Bajamar si Punta de Hidalgo sunt situate in cel mai nordic punct al Tenerifelor, la baza magnificului Munte Anaga si te duc cu gandul la cele din anii 1950. Ambele locatii au fost dezvoltate in anii 1930 si 1960 ca zone de vacante in timpul verii pentru rezidentii din La Laguna si nici una nu este in mod special pitoreasca sau fermecatoare avand multe elemente din ciment, cladiri inalte care au nevoie de renovari sau cel putin lucrari de restaurare. Punctul lor forte este coasta marii unde se afla bazine naturale formate in stanca si panorame de-a lungul tarmului de nord cu Muntele Teide ce se inalta la orizont.

In Punta de Hidalgo, plaja cu pietricele negre ce se afla situata langa piscina mare, principala si esplanada lunga asigura „scena” jonglerilor, actorilor si muzicienilor ambulanti.

In Bajamar se afla un bazin mare format in stanca ce este inconjurat de punti de lemn si tot aici se afla o plaja artificiala cu nisip fin, auriu.

Aceasta parte din Teneride este adapostita de alizee, ca urmare, Bajamar si Punta de Hidalgo au ierni mai blande si veri mai umede. Cei mai multi turisti ai statiunii sunt germani in timpul lunilor de iarna si spanioli in timpul verii.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte statiuni din Tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe