Inapoi sus
Principalele evenimente si festivaluri din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Cum te distrezi // Evenimente si festivaluri

Principalele evenimente si festivaluri din Tenerife

 

Mai jos incercam sa va prezentam cele mai importante evenimente si festivaluri la care puteti participa in Tenerife, dandu-va posibilitatea sa va planificati concediul cat mai bine posibil. Va vom prezenta adevarata fata a insulelor Tenerife, prezentandu-va evenimente si experiente pe care nu le puteti intalni in nici o alta statiune.

Unele evenimente nu au o data calendaristica definita, ele depinzand de calendarul Catolic, precum ar fi Pastele sau Corpus Cristi. Multe alte evenimente sau sarbatori sunt cele care aduc omagiu unui anumit Sfant, si care sunt tinute in date diferite de la o zona la alta, sau de la o localitate la alta. In cazul acestora nu puteam sa va dam o data fixa, ele fiind stabilite dupa o “formula laborioasa” de genul : ultima sambata a lunii mai , daca este an bisect cu conditia sa nu fi plouat in ultimele 3 saptamani :)).

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna ianuarie

Primul eveniment important este Anul Nou. Desi acesta incepe la miezul noptii, sarbatoarea si distractia dureaza pana in zorile zilei. Participantii au nevoie de haine noi si cei 12 “ struguri norocosi”!

Pe data de 5 Ianurarie (Noaptea Epifaniei) are loc una din cele mai importante sarbatori din Tenerife. Este vorba despre Los Reyes Magos ( Cei trei magi) , care sosesc cu daruri. Frumusetea acestei sarbatori consta in minunatele parade si in numeroasele concursuri organizte in toate orasele insulei.

In mijlocul lunii Ianuarie , in mai multe orase precum Arona, Los Silos, La Florida, Sau Buenavista del Norte, are loc fiesta San Antonio Abad. Aceasta sarbatoare are durata de o saptamana , dar punctul culminant consta in momentul in care animalele sunt aduse in oras spre a fi binecuvantate ( si ele “binecuvanteaza” strazile :) )

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna februarie

In functie de Calendarul Catolic are loc Carnavalul (poate avea loc in Februarie sau Martie). In orasul Santa Cruz parada principala a Carnavalului are loc in marea de post ( e martea cand incepe postul – nu stiu cum sa traduc)  . Pe langa parada principala mai sunt si alte evenimente care au loc in saptamana respectiva  precum alegerea Reginii Carnavalului sau Inmormantarea Sardinei. Dupa care intreaga festivitate se muta in orasul Puerto de la Cruz ( de obicei sambata urmatoare) si apoi in Los Cristianos ( peste o saptamana).

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna martie

Carnavalul – in functie de Calendarul Catolic
Pastele – in functie de calendarul Catolic

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Aprilie

Pastele, in functie de calendarul Catolic. Pe perioada Pastelui, luand in calcul incalzirea climei si perioada de concedii, Tenerife se animeaza cu un numar mare de turisti. Are loc sarbatorirea Floriilor, cand strazile sunt acoperite de frunze de plamieri. Au loc o multime de parade pe parcursul Saptamanii Pastelui ( Semana Santa) in majoritatea oraselor. In orasul Adeje  are loc o piesa de teatru excelenta , care pune in scena toate evenimentele istorice si religioase importante legate de Pasti.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Mai

Fiesta de Mayo si Fiestas de la Cruz sunt doua vestivaluri mari care au loc in Santa Cruz si Los Realejos, care sarbatoresc infiintarea orasului in anul 1494. In Los Realejos, in seara de 3 Mai are loc “batalia artificiilor”. Este considerat ca fiind  cel mai frumos spectacol  de artificii din lume.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Iunie

Corpus Cristi, in functie de Calendarul Catolic.  Cea mai mare sarbatoare are loc in orasul La Oratava, unde principalele evenimente sunt organizate in a 8-a zi. Este vorba despre Dia de las Alfombras (  Ziua covoarelor). Peste 100,000 de oameni se aduna in oras sa vada covoarele facute din nisip si flori. Privelistea este minunata! Va sfatuim sa mergeti sa vedeti lucrarile cel tarziu pana la pranz, deoarece dupa orele pranzului lucrarile incep sa se deterioreze.

Tot in La Oratava, are loc festivalul Romeria ( un festival folk, care prezinta hainele traditionale ale locuitorilor Insulelor Canare). Festivalul Romeria este unul din cele mai mari festivaluri care se tin pe aprcursul anului. In anul 2009 alaiul festivalului a fost compus din  75 de care si peste 25.000 de oameni.

Pe 23 iunie are loc Festivalul San Juan . Este o zi plina de magie, zi in care comform legendei focul si apa devin gemeni.  ‘El bano de las cabras” ( inbaierea caprelor), este unul din momentul depsebite a Festivalului San Juan.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Iulie

Pe 25 Iulie, in capitala lui Tenerife, Santa Cruz, se sarbatoreste victoria obtina asupra amiralului englez Horacio Nelson, care in 1797 a esuat in preluarea orasului, fapt ce l-a costat o mana.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna August

In 15 august are loc poate cel mai mare festival din Insulele Canare. Acesta are loc in cinstea Nuestra Señora de Candelaria, protectoarea insulei.  Festivalul dureaza o saptamana ( sau poate chiar mai mult), si care aduna peste o jumatate de milion de oameni la evenimentele sale speciale.

Festivalul tinut in onoarea lui San Roque, tinut in orasul Garachico- cel mai important festival din oras si in zona Isla Baja – este urmatorul mare eveniment care are loc in luna August.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Septembrie

In septembrie are loc Fiestas de la El Palmar, care este un festival rural. La Trilla ( Treieratul) este evenimentul principal a festivalului, pe parcursul caruia au loc mai multe evenimente culturale specifice , acompaniate cu muzica si dansuri.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Octombrie

In luna octombrie distractia se muta in orasul Buenavista del Norte, unde are loc Fiestas de Los Remedios, tinut in cinstea protectorului orasului. Este un alt festival ce dureaza mai bine de o saptamana, pe parcurusul caruia au loc mai multe evenimente       distractive acompaniate cu  dansuri, muzica, mancaruri specifice, intreceri sportive si focuri de artificii .

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Noiembrie

Pe 1 noiembrie are loc Día de Todos los Santos (ziua sfintilor ) urmata a doua zi de Día de los Fieles Difuntos ( Ziua Mortilor), cand oamenii merg in cimitire sa comemoreze pe cei plecati pe taramul de dincolo.

In data de 29 noiembrie este Fiestas San Andreas ( Sfantul Andrei), sarbatorit in orasul Icod de los Vinos. Un eveniment unic si interesant are loc aici, denumit Tablas de San Andrés, cand oamenii asezati pe niste scanduri isi dau drumul la vale pe strazile abrupte ale orasului.

In orasul Puerto de la Cruz, aceasta sarbatoare este cunoscuta sub numele de Festivalul vaselor sau castanelor, cand copii trag dupa ei pe strazi cutii goale de conserve sau arunca cu bucati de metal pentru a face cat mai mult zgomot. “Castanada” este tinuta in piata centrala, unde aveti posibilitatea sa gustati mancarurile specifice insulei.

Evenimente si festivaluri in Tenerife in luna Decembrie

In luna cadourilor sarbatorile incep cu doua evenimente speciale : Ziua Constitutiei pe 6 decembrie si Întâmpinarea Maicii Domnului pe 8 decembrie .

Decembrie 22 este o data importanta. Este ziua incare se tine loteria El Gordo. Ajunul Craciunului este sarbatorit in sanul familiei, iar in prima zi de Craciun exista obiceiul de a face un scurt pelerinaj pe muntele Teide.

28 Decembrie , Ziua Sfintilor Inocentiu, este echivaletul spaniol a zilei pacalelilor de 1 aprilie.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte optiuni de distractie in Tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe