Inapoi sus
DRAGO, un arbore vechi de peste 800 de ani
Cele mai renumite gradini si parcuri din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Ce sa vizitezi // Gradini si parcuri

Cele mai renumite gradini si parcuri din Tenerife

 

Gradina Jardin Botanico din Tenerife

Situata in orasul La Orotava, a fost infintata la ordinul regal a lui Carlos III in anul 1788.

Are o colectie impresionanta de plante tropicale si sub-tropicale. Sunt multe plante si copaci care sunt deosebite din cauza frumusetii, dimensiunii, varstei sau raritatii. In momentul infiintarii  gradina avea o suprafata de 20.000 de metrii patrati, pentru ca acum sa depaseasca 40.000 de metrii patrati.

Orar  Gradina Jardin Botanico
01 Aprilie – 30 Septembrie : 08:00 – 19:00
1 Octombrie – 31 Martie : 09:00- 18 :00
Inchis : 01 Ianuarie, vinerea mare si 25 Decembrie

Parcul Garcia Sanabria din Tenerife

Parcul Garcia Sanabria se afla in Santa Cruz de Tenerife, intre Calle Numancia, Calle Méndez Núñez, Calle Dr. José Naveiras si Rambla del General Franco. Are o suprafata de 67,230 metrii patrati. Proiectul a fost initiat si aprobat de catre Mayor Santiago Garcia Sanabria in 1926. In cadrul parcului gasim mai multe sculpturi, printre care unele realizate de artisti precum Pablo Serrano si José Guinovart. De asemenea putem gasi busturi cu personalitatile marcante ale insulei si multe plante si copaci tropicale si sub-tropicale.

In centrul parcului se gaseste statuia lui Garcia Sanabria (1938), opera realizata de sculptorul expresionist Francisco Borges Salas.  Va recomandam sa faceti o plimbare pe aleele La Roselanda, Los Bambúes si  Las Casuarinas, ultima aflata langa ceasul cu flori.

Parcul del Drago din Tenerife

Parcul del Drago este situat langa biserica San Marcos, este atractia principala a orasului Icod de los Vinos, aflat in nordul insulei Tenerife. Faimosul „copac de Dragon de 1000 de ani”  ( desi in realitate are in jur de 800) este unul din cele mai importante simboluri naturale, culturale si istorice a Insulelor Canare.

Copacul Icod Dragon (Dracaena draco canariensis), considerat ca fiind cel mai vechi din aceasta specie de pe insula, are o inaltime de peste 16 metrii si peste 20 de metrii in jurul bazei.

In jurul lui a fost creata o gradina cu speciii endemice compusa din copaci de dragon mai mici si cactusi.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe