Inapoi sus
Informatii generale pentru turisti
esti aici : Sejururi Tenerife // Informatii utile // Informatii generale pentru turisti

Informatii generale pentru turisti

 

Orar magazine in Tenerife

In general magazinele din Tenerife sunt deschis de luni pana sambata intre orele 09:00 si 13:00 -14:00. Se redeschid incepand cu orele 16:00 pana la 19:00-20:00 ( majoritatea sambata dupa masa sunt inchise). Supermarketurile sunt deschise incepand de luni pana sambata de la ora 09:00 pana la ora 21:00.

Internetul in Tenerife

Internet café-uri pot fi gasite in majoritatea oraselor sau statiunilor.

Bancile din Tenerife

Sunt filiale bancare in aproape fiecare oras, sat sau statiune turistica. Programul de lucru este de luni pana vineri intre orele 08:30-14:00. In perioada iunie – octombrie, unele banci au program de lucru si sambata dimineata. In restul intervalelor orare puteti apela la bancomate.

In cazul in care doriti sa efectuati un schimb valutar, sa aveti asupra dumneavoastra pasaportul. Verificati de fiecare data cursul valutar si pastrati bonul fiscal.

Celor care li se pare incomod sa poarte asupra lor pasaportul sau o suma mai mare de valuta, au posibilitatea de a efectua schimbul valutar la receptia hotelului ( majoritatea hotelurilor ofera acest serviciu). Dar trebuie avut in vedere ca veti avea parte de un curs valutar mai putin avantajos decat lcel oferit de o banca.

Moneda folosita in Tenerife este EURO

Voltaj

Voltajul in Tenerife este de 220V.

Apa

Apa de la robinet este potabila, dar are un gust usor sarat din cauza continutului ridicat de minerale. Majoritatea oamenilor prefera apa plata din comert, a carei pret se ridica in jur de 1 euro pentru o sticla de 5 litrii.

Politia din Tenerife

In Tenerife sunt 2 tipuri de servicii de politie : politia locala, numita “policia local” respectiv garda civila , numita “ guardia civil”. Garda civila are uniforme verzi si insemne verzi pe autovehicule, iar politia locala are uniforme albastre si insemne albastre pe autovehicule.

Politia locala vorbeste limba engleza la nivel de incepator. Pentru a raporta o infractiune sau a obtine un raport va sfatuim sa va indreptati catre cea mai apropiata sectie de politie. Daca nu cunoasteti limba spaniola va recomandam sa luati cu dumneavoastra un insotitor care stapaneste limba. Daca nu va faceti inteles cu politia , nu veti avea posibilitatea de a obtine un raport. In cazul in care sunteti victima unui jaf, iar bunurile furate sunt asigurate, nu veti putea recupera contravaloarea lor fara a avea in posesie un raport de la politia locala.

In cazul in care aveti de gand sa conduceti un autovehicul in Tenerife, va recomandam sa aveti asupra dumneavoastra pe langa actele masinii atat pasaportul cat si permisul de conducere.  Amenzile aplicate pentru lipsa acestor acte sunt de ordinul sutelor de euro.

NU VA pierdeti cumpatul vis a vis de organul de politie, nu va certati sau ridicati vocea – o veti regreta!

Birou de politie multi-lingvistic – 902 102 112

O alternativa de a face o plangere, este de a suna la numarul de mai sus. Veti fi preluat de un operator vorbitor de limba engleza, care va v-a ajuta sa completati plangerea si sa o trimiteti politie locale.

Numere de telefon utile

URGENTE – 112
Urgente Politie locala – 091
Urgente Garda civica – 062
Urgente ambulanta – 061

Farmacii si spitale in Tenerife

Majoritatea farmaciilor din Tenerife respecta orarul magazinelor. Nu este dificil de indentificat o farmacie, ea fiind marcata cu bine cunoscuta cruce verde. De asemenea, exista si o retea de farmacii non-stop. De obicei, in fiecare farmacie este afisata o lista cu farmaciile non-stop existente in zona.

Sistemul sanitar din Spania este unul din cele mai bune din lume. Sa aveti in vedere ca serviciile medicale si serviciile de spitalizare nu sunt gratuite! Astfel, va recomandam sa va asigurati ca aveti incheiata o polita de asigurare adecvata inainte de a calatori.

Numere de telefon de la spitale :

Las Americas: 922 75 00 22.
Clinica San Eugenio: 922 79 10 00.
International MEDSERVICE: 922 79 05 63

Clima din Tenerife

Tenerife are o clima calda tropicala majoritatea anului. Lunile ianuarie si februarie sunt mai racoroase, dominate de vant si exista sanse de precipitatii ( mai ales in partea sudica a insulei ), care rar dureaza mai mult de o zi. Tot in aceasta perioada a anului pot aparea furtuni de nisip ocazionale ( asa numitele Calima), care consta in nori de nisip adusi dinspre Sahara.

Nordul insulei Tenerife are o clima diferita, fiind in general mai racoroasa cu 5-10 grade. In nord sunt sanse mai mari de precipitatii decat in partea sudica.

Sezonul turistic in Tenerife

Chiar si in sezonul de iarna, insulele Tenerife va garanteaza o clima placuta si calduroasa.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii generale si sfaturi practice pentru turisti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe