Inapoi sus
Plaja in Las Americas, Tenerife
Despre istoria locuitorilor insulei Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Informatii utile // Locuitorii din Tenerife

Despre istoria locuitorilor insulei Tenerife

 

Cu mult timp inainte ca primii marinari europeni sa ajunga pe Insulele Canare, toate cele sapte insule erau locuite. Guanches, ceea ce inseamna "om" in limba materna, a fost numele dat acelor locuitori.
Se crede ca Guanches au ajuns pe insule intre secolul 1 si 2 i.e.n., venind probabil, din Africa. Legati de perioada Cro-Magnon, ei erau inalti, cu pielea alba, cu ochi albastri si parul blond. Guanches locuiau in pestera, ceea ce pare a fi logic avand in vedere clima din Insulele Canare. O pestera este ideala atat pentru vara cat si pentru iarna, tinandu-i pe oameni la racoare sau la cald, si, de asemenea, este un mediu ideal pentru depozitare. Dar cum au ajuns Guanches la insule avand in vedere ca nu a existat nici o dovada privind existenta barcilor Guanche?

De fapt, nimeni nu stie cu siguranta, dar oamenii cred ca au fost naufragiati acolo de pirati sau, poate, exilati de propriul popor. O alta teorie spune ca acestia ar fi navigat cu ambarcatiuni din stuf din Africa de Nord. Societatea Canariana antica a fost datata din epoca de piatra, dar nu era in totalitate primitiva: au avut o structura sociala relativ sofisticata. Aceasta a variat de la insula la insula, dar majoritatea erau impartiti in chiefdoms, fiecare trib fiind condus de un sef care a fost la randul sau, sfatuit de un consiliu de batrani. Cand au fost descoperiti de catre spanioli, bastinasii apartineau culturii neolitice, desi erau destul de avansati pentru ca aveau ceramica. Alimentatia lor consta in principal din lapte, unt, carne de capra, carne de porc si unele fructe. Imbracamintea lor era compusa din tunici din piele naturala sau veste din papura impletita. Au lasat in urma lor gravuri si desene al caror sens este inca obscur.

In ziua de astazi, veti gasi un popor mandru, prietenos si comod. De obicei, sunt dispusi sa ajute si sunt mandri sa le arate vizitatorilor cultura si viata rurala. Existand o cale de acces de atata timp intre Europa si restul lumii, exista un amestec etnic mare de oameni care sunt pe deplin integrati in societate. Fiecare insular are propria sa identitate in cadrul Insulelor Canare, in functie de numele de pe insula pe care locuiesc.

In Tenerife localnicii sunt cunoscuti sub numele de Tinerfeños.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii generale si sfaturi practice pentru turisti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe