Inapoi sus
Cele mai renumite plaje din Tenerife

Cele mai renumite plaje din Tenerife

 

Las Vistas

Este una din cele mai lungi plaje din Tenerife. Este situata intre los Cristianos si las Americas. Datorita pozitionarii este ferita de valuri si curenti, apa fiind calma si ideala pentru inot.

El Medano

El Medano se afla in sudul insulei Tenerife, in districtul Granadilla de Abona. Este cea mai lunga plaja de pe insula cu o intindere de 2 kilometrii, acoperita de un nisip fin si auriu, si care se intinde pana la asa numitul Munte Rosu ( Montana Rojo)

La Tejita

Este legata de plaja El Medano prin Montana Roja, si are o lungime de 1 kilometru. Imediat langa impunatorul Montana Roja se afla o mica portiune de plaja care este utilizata de catre nudisti. Este o plaja foarte linistita, aici neexistand alte facilitati decat cateva standuri de unde se poate achizitiona bautura sau mancare. Este foarte cautata pentru linistea pe care o ofera.

El Socorro

Este o plaja formata din nisip vulcanic si este situata in partea de nord al insulei. Se gaseste in districtul Los Realejos. Pentru a ajunge la ea trebuie sa mergeti pe soseaua C-280 spre nord, si sa iesiti de pe ia la semnul „mirador de San Pedro” si care va v-a duce spre plaja. Aceasta plaja este foarte cautata de catre surferi, fiind foarte cunoscuta pentru valurile mari existente aici.

Playa Jardin

Playa Jardin este situata in nordul insulei Tenerife, si este recunoscuta pentru combinatia perfecta dintre frumusetile naturii si geniul creativ a lui Cesar Manrique,  un recunoscut artist in domeniul design-ului exterior. Se afla pe langa statiunea Puerto de la Cruz, in apropierea faimosului Loro Parque. Este perfecta pentru inot  datorita prezentei  digurilor orizontale care protejeaza de valuri. Numele acestei plaje vine de la numeroasele gradini aflate in zona ei.

La Arena

La Arena se afla in sudul insulei Tenerife, in mijlocul statiunii Puerto Santiago. Are o lungime de 120 de metrii, si detine toate facilitatile necesare: restaurante , hoteluri, magazine.

Playa de Mesa del Mar

Playa de Mesa del Mar este situata in nordul insuliei Tenerife, in districtul Tacoronte pe langa satul Mesa del Mar. Pentru a ajunge la ea trebuie sa mergeti pe drumul care leaga Tacaronte si Valle Guerra. Accestul pe plaja se poate face doar pe jos printr-un mic tunel. Este o plaja ideala pentru familii, si devine destul de aglomerata mai ales in sezonul estival.

El Duque

Plaja El Duque are o lungime de 700 de metri, situata in sudul insulei, in zona Costa Adeje. Ofera o gama larga de servicii precum inchirieri de umbrle si sezlonguri, parcare, restaurante, baruri, dusuri etc.

Troya

Plaja Troya este situata in sudul insulei Tenerife, este prima plaja facuta in Costa Adeje. Apa este perfecta aici pentru practicarea sporturilor acvatice. Ofera o gama larga de servicii precum inchirieri de umbrle si sezlonguri, parcare, restaurante, baruri, dusuri etc.

Torviscas and Fanabe

Plaja Torviscas and Fanabe se afla pe coasta Adeje, in sudul insulei, si este una din plajele cele mai cautate din Tenerife. Aceasta invecinare dintre plaja Torviscas si Fañabé a dus la formarea unei plaje foarte lungi. Aceasta plaja ofera o gama larga de servicii si asigura distractie non-stop.

La Pinta

Plaja La Pinta se afla langa Puerto Colon in sudul insulei Tenerife. Plaja ofera o gama larga de activitati acvatice atat pentru adulti cat si pentru copii. Printre facilitati intalnim posibilitatea de a inchiria umbrele si sezlonguri, parcare, restaurante, baruri, dusuri, acces pentru oameni cu handicap motoriu.

El Camison

Plaja El Camison se afla intre statiunile Los Cristianos si  Costa Adeje, in sudul insulei Tenerife. Are o lungime de 120 de metri, si face parte dintr-o insiruire de plaje. Ofera o multime de facilitati si locuri de distractie.

Los Cristianos

Inca din 1960 plaja Los Cristianos atrage turistii care sunt in cautare de relaxare si soare. Are o lungime de 400 de metri si este protejata de un port. Plaja se afla la capatul stazii Marine , care o leaga de statiunea cu acelasi nume. Pe partea opusa a portului se afla plaja Las Vistas

San Marcos

Plaja San Marcos este situata pe langa Icod de los Vinos , in nordul insulei Tenerife, aceasta plaja este perfecta pentru familii. Conditiile de inot sunt excelente, datorita formei de scoica a plajei, care o fereste de valuri.

Martianez

In partea nordica a insulei, in Puerto de la Cruz plaja Martianez ofera doua locuri ideale pentru inot. La un capat, langa Martianez Lido, prin construirea unui dig s-au asigurat conditii excelente pentru inot. La cealalt capat, in vecinatatea stancilor , neexistand bariere care sa opreasca valurile, gasim locul ideal pentru surfing.

Las Teresitas

Plaja Las Teresitas este la doar 7 kilometri de centrul orasului Santa Cruz, fiind situata in zona metropolitana a insulei. Are o lungime de 500 metrii, si este una in cele mai cautate plaje, fiind impanzita de palmieri. Exista construit si un dig care protejeaza inotatorii de curenti si de valuri. Plaja a fost reamenajata de vestitul arhitect francez Dominique Perrault.

Playa de Alcala

Pe coasta Guia , in sudul insulei Tenerife, este situata langa satul Alcalá, vestit pentru traditia in domeniul pescuitului.

Playa La Enramada

Playa La Enramada este situata in sudul insulei Tenerife, in Adeje Cove, si in apropierea plajei las Americas.  Aceasta plaja a fost remodelata pentru a fi facuta propice turismului, folosinduse nisip din mare si din zona plajei  Los Cristianos. Acum este o plaja cocheta cu apa linistita, situata intr-o zona semi-urbana

Playa de Las Galletas

Las Galletas este un sat pescaresc . Sunt doua cai prin care se poate aici ajunge de pe autostrada TF1 : una pe langa Los Cristianos prin Guaza, si a doua pe langa Aeroportul Tenerife din sud. Plaja  este formata din pietricele si nisip negru. La Las Galletas puteti gasi cateva restaurante excelente cu specific pescaresc.

Playa de Las Gaviotas

Playa de Las Gaviotas este o plaja mai retrasa, situata dupa plaja La Teresitas , motiv pentru care este foarte cautata de catre nudisti.

El Cabezo

Plaja El Cabezo este situata in sudul insulei Tenerife, si este renumita pentru concursurile de windsurf organizate aici, printre care si O’Neill Tenerife Grand Prix .

La Caleta

Este o enclava mica aflata in vecinatatea plajei Las Americas cu o plaja pietroasa si cu cateva restaurante pescaresti.

Playa de Candelaria

Numita si Playa de la Arena, este situata in opus catedralei. Este o plaja formata din nisip negru, dar nerecomandabila pentru inot din cauza valurilor puternice.

Playa de Montana Amarilla

Este situata pe langa Costa del Silencio. Este o plaja pietroasa folosita cu precadere de catre nudisti.

Playas de El Roque, Almaciga y Benijos

Este situata in zona metropolitana a insulei Tenerife. Dupa catunul Taganna, mai intai dati de laya del Roque de las Bodegas cu o apa limpede si minunata. De aici puteti vedea  Roques de Anaga, o plaja cu nisip negru perfecta pentru surfing. Curentii foarte frecventi si valurile care apar neasteptat o pot face foarte periculoasa chiar si atunci cand marea pare calma.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte activitati de recreere

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe