Inapoi sus
Posibilitati de transport in Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Informatii utile // Posibilitati de transport in Tenerife

Posibilitati de transport in Tenerife

 

Ca si modalitati de transport in Tenrife puteti alege intre reteaua locala de trasport in comun (http://www.titsa.com/) , inchiriere de masini sau taxi. Cele mai avantajoase si des folosite modalitati de transport sunt inchirierea de masini si reteaua locala de transport in comun. Majoritatea turistilor aleg sa combine cele 2 modalitati de trasport in functie de nevoi, astfel incat sa beneficieze la maxim de avantajele fiecaruia.

Transportul in comun din Tenerife

Daca alegeti sa folositi reteaua locala de autobuze, va recomndam sa apelati la asa numitele bilete „ bono bus”. Aceste tichete va pot economisi sume considerabile mai ales pe distante mai lungi ( 50% din pret pentru distante mai mari de 50km, respectiv 30% din pret pentru distantele de sub 20km). Doua persoane pot imparti un astfel de tichet bono, si in cazul in care se face un schimb de mijloc de transport in mai putin de 2 ore , urmatoarea calatorie o puteti face chiar gratis! Achizitionarea biletelor Bono Bus poate fi facuta in statiile de autobuz, autogari, chioscuri de ziare. Cautati semnul VERDE rotund cu inscriptia „Bono Bus” sau „Bonovia”!

Rent a car in Tenrife

Inchirierea unui automobil este rentabil daca doriti sa ajungeti rapid dintr-un oras in altul al insulei. Tenerife are o retea de autostrazi bine pusa la punct si GRATUITA, denumita „autopista del sur” respectiv „autopista del norte” , in functie de pozitionarea ei pe insula. Reteau de autostrazi strabate majoritatea oraselor importante ale insulei, exceptie facand aria cuprinsa intre Icod de los Vinos si Adejen , din partea de vest a insulei.

Daca reteaua de autostrazi este una moderna si ingrijita, restul drumurilor de pe insula lasa mult de dorit. Sunt probleme in mod special cu drumurile care traverseaza insula in partea nord-vestica, din cauza reliefului muntos. In acest caz recomandabil este sa apelati la reteau de transport in comun (autobuze). Acestea sunt eficiente, moderne si ieftine.

Taxiuri in Tenerife

A gasi un taxi in Tenerife nu este o problema. Tarifele firmelor de taximetrie sunt standardizate, dar totusi autoritatile locale ne atrag atentia sa avem grija ca sunt soferi care incearca sa suprataxeze turistii. Va recomandam sa intrebati de tarife inainte de a va urca in taxi. Tarifele aproximative praticate in Tenerife sunt :

  • Tarif normal : aproximativ 0,4 USD
  • Tarif la comanda : aproximativ 0,4 USD
  • Tarif de stationare : aproximativ 1,7 USD
  • Tarif pentru bagaje : aproximativ 0,35 pe bagaj

Tarifele de mai sus sunt orientative.

Va atragem atentia ca aceste tarife sunt valabile pentru o persoana respectiv doua. In cazul in care acest numar este depasit, tarifele pot creste. De asemenea exista un tarif aplicat in cazul stationarii din cauza traficului aglomerat.

Alte modalitati de transport in Tenerife

Va recomandam cu multa caldura si plimbarile prin Tenerife. Sunt o multime de trasee pe insula, incepand de la simplele plimbari pe plaja (30 minute) pana la trasee montane medii sau avansate ( un traseu in Teide poate dura si o zi intreaga).

Cei care viziteaza Santa Cruz au posibilitatea de a incerca tramvaiele date in folosinta in anul 2007.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii generale si sfaturi practice pentru turisti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe