Inapoi sus
Statiunea Puerto de la Cruz din Tenerife
Statiunea Puerto de la Cruz din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Statiuni // Puerto de la Cruz

Statiunea Puerto de la Cruz din Tenerife

 

Statiunea Puerto de la Cruz este principala statiune turistica din nordul insulei, si inainte sa se fi construit autostrada si aeroportul nou din sud, aceasta a fost cea mai mare statiune din Tenerife. Istoria sa dateaza inca de cand era doar un sat mic in care oamenii se ocupau cu pescuitul si port catre orasul mai mare La Orotava. Cele mai multe piete, biserici si case vechi dateaza inca de pe vremea aceea. Turismul a luat amploare abia in anii 1960 cand turistii veneau pe vase de croaziera si ancorau in Santa Cruz. Odata ce pachetele de vacanta au fost disponibile in ani 1970, Puerto de la Cruz a devenit o statiune de vacanta foarte populara. Puerto este cunoscuta ca fiind cea mai sofisticata statiune din Tenerife, bogata in vegetatie tropicala si in mod cert avand specific Canarian, este un loc propice pentru cei ce sunt interesati de cultura din Tenerife.

In comparatie cu celelalte statiuni construite cu un scop definit, Puerto de la Cruz se prezinta ca un altfel de loc. In afara de hoteluri, baruri si restaurante, engleza nu prea este vorbita si o mica parte din viata de noapte este axata in jurul divertismentului live, karaoke sau acte „aduse tribut”. Localnicii prefera sa se relaxeze cu o sticla de vin intr-unul dintre multele baruri ce ocupa plaza-urile din Puerto si strazile vechi pietruite.

Distractia in statiunea Puerto de la Cruz

Desi intre lunile octombrie si martie vei intalni multi pensionari britanici si nemti petrecandu-si sezonul de iarna in Puerto de la Cruz, populatia rezidenta a orasului nu se incadreaza in aceeasi categorie de varsta, iar asta face din Puerto un loc plin de viata de-a lungul anului. Lunile de vara sunt de obicei pline de turisti veniti din Spania continentala, multi dintre ei sub varsta de 30 de ani, iar aceasta este perioada in care viata de noapte a orasului este cea mai activa. Astazi se gasesc multe hoteluri de 4 stele situate de-a lungul promenadei pietonale si tot aici vei gasi un numar mare de magazine si buticuri pentru toate buzunarele. Puerto are o gama vasta de restaurante excelente care sa multumeasca toate gusturile si bugetele.

Plajele si atractiile statiunii Puerto de la Cruz

Plaja principala a orasului, Playa Jardin (plaja gradinii) are nisip negru fin si este situata la extremitatea vestica a orasului, infrumusetata de peisajele gradinilor intinse cu vedere catre Muntele Teide. De-a lungul promenadei exista un complex magnific de piscine, Lago Martianez, ce cuprinde 6 piscine si o zona pentru copii cu o caracatita uriasa si mici cascade si un lac imens, sub care se afla localizat cazinoul orasului.

Pentru ca vacanta sa fie completa trebuie sa vizitati renumitul Loro Parque, un loc ce nu trebuie ratat indiferent de varsta si la care poti ajunge mergand cu trenul, gratuit, din centrul orasului. Pentru cei ce iubesc carnavalul, orasul prinde viata in februarie, cand este plin de turisti si localnici care se bucura si petrec in saptamana bunastarii si a prieteniei.

Temperatura medie iarna scade rar sub 20 de grade pe timpul zilei. Orele de zi sunt un pic mai putine decat in sudul insulei, iar lunile iulie si august pot fi umede si innorate. Totusi, aici ploua mai mult ca in sud, de aceea zona este asa verde si fertila. Februarie si noiembrie tind sa fie cele mai ploioase luni.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte statiuni din Tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe