Inapoi sus
Satul de munte Garachico,Tenerife
Cele mai cautate sate pitoresti din Tenerife
esti aici : Sejururi Tenerife // Ce sa vizitezi // Sate pitoresti din Tenerife

Cele mai cautate sate pitoresti din Tenerife

 

Amestecul locurilor cu savoare, culoare, farmec si arhitectura proprie alcatuiesc o varietate de catune si sate de pe insula Tenerife. Un numar infinit de locuri ciudate dar in acelasi timp pline de farmec te asteapta sa le descoperi si sa le afli taina.

Caserio de Masca

Caserio de masca este localizat in Tenerife Nord.

Parcul Rural Teno, aflat in municipalitatea Buenavista del Norte (regiunea Isla Baja) este locul in care poti gasi cele mai adanci ravene de pe insula. Aici se afla satul Masca, inconjurat de prapastii uimitoare. Acest pitoresc catun, declarat ca arie de interes etnografic si arhitectural, este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura naturala din Insulele Canare. Accesului catre satul Masca s-a realizat abia de cativa ani.

Cea mai veche cladire din valea Masca este Casa de los Avinculados, in Caseior de la Piedra. Mica biserica din secolul 18 din Masca este dedicata Zamislirii Neprihanite. Ravena Masca este una dintre cele mai spectaculoase de pe insula. Coborarea sa, spre mare, este extraordinara. Cele mai multe excursii organizate se termina pe plaja la capatul ravenei, unde o barca ii preia pe excursionisti pentru a-i duce la unul dintre orasele de pe coasta.

Chirche

Satul Chirche este la 3 kilometrii departare de orasul Guia de Isora, in districtul Guia de Isora. Chirche pastreaza arhitectura tipica traditionala din sud si in imprejurimi se afla cuptoarele vechi in care se faceau tiglele acoperisurilor. Aceste cuptoare functionau cu lemn adus din padurile de pin de pe muntele Tagara, unele dintre cele mai vechi paduri de pe insula. Din cel mai inalt punct din sat poti vedea insulele La Gomera, La Palma si El Hierro.

La Hoya

Satul La Hoya, aflat in districtul San Miguel de Abona, este un sat mic aproape parasit in ziua de azi. Este unul dintre primele asezari din aceasta zona inainte de cucerire si a fost originar locuit de Guanches, aborigenii insulei. In La Hoya, cabanele traditionale sunt dispuse langa parcele de pamant care mai demult erau utilizate pentru producerea de “tosca” (un tip de argila).

Taganana

Taganana este un sat pitoresc situat in parcul rural Anaga, in districtul Santa Cruz de Tenerife. Ca sa ajungi la Taganana trebuie sa mergi pe soseaua ce duce la El Bailadero din San Andres (un oras mic, pescaresc la sapte kilometrii de capitala). Taganana este ascuns intr-o vale mica abrupta si la fel ca restul satelor din Anaga, pastreaza traditiile si arhitectura veche a insulei. O alta cale de a ajunge acolo este prin muntii Las Mercedes din La Laguna.

Printre putinele cladiri pe care le are, in Taganana se afla o biserica mica ridicata in cinstea “Nuestra Senora de las Nieves”. Este una dintre cele mai vechi biserici de pe insula ce adaposteste inauntrul sau o comoara artistica autentica, un triptic valoros a scolii flamande din secolul 16. In vecinatatea satului, poti admira frumusetea naturala a Masivului Anaga cu paduri de foioase, plaje pustii si roci spectaculoase.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe